Thema mobiliteit & Logistiek

Mobiliteit en Logistiek vormen een essentieel onderdeel van de infrastructuur, waarbij de nadruk ligt op het realiseren van bereikbaarheid, het verminderen van CO2-uitstoot en het creëren van zero-emissie zones. InfraTech fungeert als een dynamische ontmoetingsplaats waar experts uit verschillende sectoren samenkomen om de uitdagingen en kansen op het gebied van mobiliteit en logistiek te bespreken. Van het stimuleren van duurzame transportopties tot het verkennen van innovatieve bouwlogistieke oplossingen, InfraTech biedt een platform waarop de toekomst van mobiliteit en logistiek wordt gevormd.

 

Duurzame mobiliteitsoplossingen

Naast het bevorderen van duurzame transportopties, speelt Ruimte voor Mobiliteit & Logistiek op InfraTech ook een cruciale rol in het faciliteren van gedragsverandering. Door middel van workshops, presentaties en discussiepanels worden professionals gestimuleerd om na te denken over alternatieve mobiliteitsoplossingen en de rol die zij kunnen spelen in het verminderen van hun CO2-voetafdruk.

 

Hergebruik van bouwmaterialen

Een ander belangrijk aspect binnen Ruimte voor Mobiliteit & Logistiek is de promotie van circulariteit en hergebruik van materialen. Door het faciliteren van materialen hubs en het bevorderen van het hergebruik van bouwmaterialen, draagt InfraTech bij aan het verminderen van de milieubelasting van de bouwsector en het creëren van een meer circulaire economie.

 

Beleidsmaatregelen stedelijke mobiliteit

Ruimte voor Mobiliteit & Logistiek op InfraTech biedt niet alleen een arena voor het demonstreren van nieuwe technieken en diensten, maar ook een vruchtbare bodem voor het bespreken van beleidsmaatregelen en het vormgeven van de toekomst van stedelijke mobiliteit in lijn met duurzaamheidsdoelstellingen en circulaire principes.