InfraTech Innovatieprijs 2021

How do you Move Forward? Met de Innovatieprijs stimuleert InfraTech innovatieve ideeën op het gebied van het bouwen, onderhouden, renoveren en verduurzamen van infrastructuur. Dit kunnen innovaties zijn op allerlei gebieden, bijvoorbeeld vaarwegen, spoorwegen, kabels en leidingen, IT-infrastructuur, wegen, landuitbreidingen, industriële complexen en warmte transportleidingen. 

Bekijk genomineerdenBekijk hier alle inzendingen

Bekijk hieronder de genomineerden. 

Product innovatie

Onder de categorie 'productinnovatie’ vallen inzendingen waarbij een bestaand product wordt vernieuwd (betere prestaties, gebruiksgemak, etc.) of een nieuw product is ontwikkeld.

Genomineerden Product innovatie:

 

Proces innovatie
Onder de categorie 'procesinnovatie’ vallen inzendingen waarbij een nieuw productieproces is ontwikkeld. Dit is verwezenlijkt door het vernieuwend combineren of opeen laten volgen van activiteiten om bestaande of nieuwe producten en/of diensten te realiseren.

Genomineerden Proces innovatie:


Vernieuwende samenwerking
Onder de categorie 'vernieuwende samenwerking’ vallen inzendingen waarbij partners zowel vanuit de bouwsector als vanuit andere sectoren op een vernieuwende wijze hebben samengewerkt bij het realiseren van een project/opgave. Alle bij het project betrokken ketenpartners worden van harte uitgenodigd om gezamenlijk in te zenden en aan te geven op welke manier ieder van hen de eigen waarde toevoeging vorm en inhoud heeft gegeven.

Genomineerden Vernieuwende samenwerking:


 

Vakkundige jury
Ook dit jaar is er weer een vakkundige jury samengesteld die de verschillende pitches van de genomineerden op 11 december beoordeeld: 

  • Maxime Verhagen - Voorzitter jury & Voorzitter Bouwend Nederland
  • Doekle Terpstra - Voorzitter Techniek Nederland
  • Michèle Blom - Directeur-Generaal Rijkswaterstaat
  • Gerben Wigmans - Concerndirecteur Stadsbeheer Rotterdam
  • Tomas te Velde - Founder Suit Case
  • Marcel Hertogh - Professor Infrastructure Design and Management TU Delft


Belangrijke data
13 januari: uitreiking op InfraTech