Waarschuwing

Rotterdam Ahoy/InfraTech ontvangt regelmatig vragen en klachten van exposanten naar aanleiding van een brief van het Oostenrijkse of Slowaakse bedrijf Construct Data Publishers (Fair Guide) en Expo Guide uit Mexico met een adres in Frankrijk. Graag benadrukken wij echter met klem, dat er géén enkele sprake is van samenwerking of verbondenheid tussen Rotterdam Ahoy/InfraTech en Expo en Fair Guide!

Hoe werkt het?

Fair Guide

Deze brief is afkomstig van het Oostenrijkse of Slowaakse bedrijf Construct Data Publishers, die suggereert bedoeld te zijn om correcties door te geven op de vermelding in FAIR Guide en een registratie via www.inter-fairs.com om uw bedrijfsgegevens up-to-date te houden. Na ondertekening van de brief zijn deze bedrijven voor een bepaalde periode gebonden aan een jaarlijkse betaling van een aanzienlijk bedrag, voor een tegenprestatie die niet echt duidelijk wordt gemaakt.

Expo Guide

Expo Guide stuurt bedrijven een brief met een formulier om gegevens te corrigeren voor een vermelding in Expo Guide. Ook hier is men, na ondertekening van de brief, gebonden aan een jaarlijkse betaling van een aanzienlijk bedrag voor een bepaalde periode.

International Fairs Directory

International  Fairs  Directory opereert vanuit Costa Rica. Dit bedrijf vermeldt onderaan de brief dat er geen enkele zakelijke relatie met de beursorganisator bestaat. Zij vragen desondanks wel om uw bedrijfsgegevens online te controleren en eventueel aan te vullen. Dit lijkt risicovol en wij raden af om hier op in te gaan.

Of u, als exposant van InfraTech, gebruik wilt maken van de mogelijkheid opgenomen te worden in Fair Guide of Expo Guide, kunnen wij uiteraard niet voor u bepalen. Wij benadrukken echter, dat in Fair Guide en Expo Guide slechts de gegevens zijn opgenomen van die bedrijven, die zich al dan niet vrijwillig en tegen betaling hebben laten registreren.

Daarnaast vermoeden wij dat Construct Data Publishers adresgegevens van exposanten uit oude beurscatalogi en beursgerelateerde websites overneemt. Wij verzekeren u nogmaals, dat Rotterdam Ahoy/InfraTech op geen enkele wijze samenwerkt met Construct Data Publishers en haar geen exposantengegevens (heeft) verstrekt.

Meer informatie kunt u vinden op de website van UFI (beursorganisatoren). Ook kunt u contact opnemen met Steunpunt Acquisitiefraude (landelijk meldpunt voor advertentiefraude en acquisitiefraude).