Nieuw thema voor hallen 2 & 4: Water & Klimaat

19 Juni 2023
Nieuw thema voor hallen 2 & 4: Water & Klimaat

De klimaatuitdagingen vragen om creatieve en vernieuwende ideeën en oplossingen. Als infrastructuursector hebben we een cruciale rol in het verminderen van energie- en materiaalgebruik en het terugdringen van CO2-emissies. Als innovatieve sector kunnen we het voortouw nemen in het versnellen van de transitie naar klimaatneutraliteit.

Tijdens InfraTech 2025 verandert daarom het halthema van hallen 2 & 4 van Water & Riolering naar Water & Klimaat. De afgelopen editie is hiermee al een kickstart gemaakt door de lancering van de Klimaatzone. Hier werden diverse oplossingen gepresenteerd door innovatieve bedrijven die de uitdagingen van ons veranderende klimaat aangaan.

Is uw organisatie bezig met een klimaatbestendige inrichting van ons land? Dan mag u niet ontbreken op InfraTech 2025! Denk hierbij aan advies en beheerplannen, innovatieve afwateringssystemen, duurzame bestrating, gedragsbeïnvloeding en groene oplossingen of (her) inrichting en ontwerp.

In de hallen 2 & 4 staan organisaties centraal die producten en diensten bieden om wateroverlast, hittestress en droogte tegen te gaan. Vier belangrijke materiaalstromen waar de focus op wordt gericht zijn: diesel, beton, asfalt en staal.

Voor een klimaatneutrale infrastructuur is het van essentieel belang om de ontwikkeling en toepassing van duurzame innovaties en technologieën te versnellen, rekening houdend met de gehele keten. Samen werken we aan een duurzame toekomst waarin CO2-emissies worden geminimaliseerd en innovatie de boventoon voert. Laten we onze krachten bundelen en een positieve impact creëren op het gebied van water, klimaat en infrastructuur!


Bron: