Bomenplein verbindt kennis op InfraTech

11 Maart 2024
Bomenplein verbindt kennis op InfraTech

Tijdens InfraTech van 2023 bleek dat er grote interesse is voor bomen vanuit de infrasector. En juist bomen ontbraken op vakbeurs. Dat bracht Norminstituut Bomen op het idee om in 2025 met diverse partners de krachten te bundelen en gezamenlijk deel te nemen met een Bomenplein. Deze week is hiervoor de overeenkomst met Ahoy getekend.

 

Doel

In de openbare ruimte is de civiele wereld bepalend. Bij de infrasector is duidelijk dat bomen noodzakelijk zijn voor de leefbaarheid. Maar hoe ga je dat organiseren, want de ruimte is beperkt en de opgaven zijn groot. De behoefte aan meer kennis over bomen is dus groot. Omdat meer kennis over bomen en hun toegevoegde waarde in ieders belang is, staan de partners op het bomenplein. Uiteindelijk hebben de civiele en groene sector hetzelfde belang: een gezonde leefomgeving creëren waarbij groen van nature een bijdrage levert aan de openbare ruimte.

 

Krachten bundelen
Voordat er getekend kon worden is eerst het idee uitgewerkt. Norminstituut Bomen vormt, als kartrekker, met diverse organisaties het bomenplein. De organisaties die deelnemen zijn: Investree, Terra Nostra, Cobra Groeninzicht, idverde, Groenadvies Amsterdam, Tree-O-logic en TFI Vitaler Groen. 'Bomen zijn belangrijk’ wordt de hoofdboodschap op het bomenplein.

 

Waar te vinden
Het bomenplein is te vinden in Hal 5 bij Openbare ruimte & Mobiliteit.


Bron: