Speciaal voor studenten

Op dinsdag 17 januari opent om 11.00 uur InfraTech 2017 haar deuren. Met 637 exposanten is de beursvloer volledig volgeboekt en worden er meer dan 20.000 bezoekers verwacht.

Deze exposanten verwelkomen je graag!

Een groot aantal exposanten heeft aangegeven dat zij op dinsdag 17 en vrijdag 20 januari graag studenten willen ontvangen op hun stand. Benieuwd welke exposanten stageplaatsen, afstudeeropdrachten of startersfuncties bieden? Bekijk de plattegrond. Tijdens de beurs is de plattegrond inclusief exposantenlijst bij de entree beschikbaar. De volledige exposantenlijst en de indeling van de beursvloer zijn online te bekijken.

 

Speciaal voor studenten

Dinsdag 17 januari
Op dinsdag 17 januari presenteren studenten van TU Delft van 15:00 tot 16:30 uur, het Rapid Prototyping in het Verbindingstheater. In deze sessie wordt een actueel vraagstuk in de Circulaire economie behandeld en uitgewerkt tot kansrijke oplossingen. 

Vrijdag 20 januari
Van 11:00 tot 11:30 uur is er een quiz voor studenten, die worden uitgedaagd om deze te komen spelen op het Gemeenteplein.

Van 14:30 tot 15:30 uur organiseert BAM Infra, speciaal voor studenten in het Congres & Vergadercentrum, de sessie RECRUITMENT - INVESTEREN IN INNOVATIE. Tijdens deze sessie interviewt de presentator Matthias Weide samen met de studenten, Céline Bent, Head of Innovation, over BAM’s innovatie agenda.

Van 10:00 tot 16:00 uur is er een Studenten Battle in het Rondom GWW Plein theater.  MAVO/HAVO/VMBO, MBO en HBO bedenken duurzame oplossingen voor woning, straat en wijk. Door  Dura Vermeer, Lindeloof en de Hamer. Vooraf zijn studenten/scholieren uitgedaagd om mee te denken voor de stad Rotterdam in Merwe- en Vierhavens. Projectleider Jaap Peters heeft hen online opgeroepen om hem te helpen. Het beste idee wint een VR bril.  Ga voor meer informatie naar www.buitenruimte.eu/battle.

KiVi (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs) organiseert op vrijdag 20 januari een bijeenkomst op het Ingenieursplein waar de bezoekers worden geïnformeerd over de internationaal erkende standaard voor excellente ingenieurs: Chartered Engineer (MSc ingenieur) of Incorporated Engineer (BSc ingenieur). Eveneens op vrijdag presenteren de finalisten van de Solar Decathlon 2017, op het Ingenieursplein, hun concept voor een duurzaam huis, waarbij Circulaire economie, een modulair systeem en zelfvoorzienende energie centraal staan.

University Innovation Teams

De University Innovation Teams vertegenwoordigen verschillende Nederlandse universiteiten. Zij presenteren hun innovatieve product/project op InfraTech 2017. Van elektrische raceauto’s tot een fiets die een snelheid van 100 km/u kan halen, voor deze teams is niets onmogelijk. Tijdens InfraTech 2017 presenteren de University Innovation Teams de volgende innovatieve projecten/producten:

Dinsdag & woensdag

Auto op waterstof

Auto op elektriciteit

Auto op zonne-energie

Donderdag en vrijdag

Motorfiets op elektriciteit die een topsnelheid van 240 km/u haalt

Voertuig dat een hele lange afstand aflegt op een hoeveelheid energie die gelijk staat aan 1 liter brandstof

Fiets die extreem hoge snelheden haalt doormiddel van een aerodynamische shell

Workshop: Goede samenwerking vraagt lef!

Op dinsdag 17 januari in Dock 2 (congres- en vergadercentrum) verzorgt het projectteam Fietsbrug en Natuurverbinding Nigtevecht twee workshops met als titel: Goede samenwerking vraagt lef! Het lijkt een normaal project. Een fietsbrug aanleggen waardoor aan weerszijden van het Amsterdam-Rijnkanaal een recreatieve verbinding ontstaat. Maar niets is minder waar. Er is veel lef voor nodig. Lef van alle betrokken partijen. Waarom? Dat leggen we je tijdens deze workshop uit. Je hoort waarom 'best value’ werkt en waarom je daar lef voor nodig hebt. Niet alleen in de aanbesteding, maar ook in de uitvoeringsfase van een project. Je gaat bovendien aan de slag met een aantal stellingen.

Per workshop is er plaats voor 25 deelnemers. Meld je dus snel aan! Stuur een e-mail naar info@fietsbrugnigtevecht.nl met de volgende informatie:

 • Je naam, e-mailadres en studierichting
 • Naar welke workshop je komt:
  - 17 januari van 10.00 - 11.00 uur
  - 17 januari van 13.00 - 14.00 uur


Graag tot ziens!

Speciaal voor studenten - BAM Infra presenteert innovatieve projecten

Met trots presenteert BAM Infra zich van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 januari op het Innovatieplein van InfraTech 2017 in Rotterdam Ahoy. We nodigen je van harte uit in onze stand (6.510) waar wij op verrassende en inspirerende wijze een selectie van onze projecten en innovaties laten zien. 

Ervaar de Nieuwe Zeesluis IJmuiden, ons duurzame asfalt LE2AP, afzinkbare windmolenfundaties, het spoorproject bij Utrecht Centraal, de fietsparkeergarage bij Mahlerplein, sleuf loze technieken en de duurzaamste tunnel van Nederland en de Rotterdamsebaan in Den Haag. 

Naast een warm welkom met verse koffie in onze stand, willen we ook graag met je in gesprek tijdens een speciale BAM Kennissessie inclusief borrel voor studenten over innovatie. Innovatie is één van de drie pijlers uit de strategie van BAM tot 2020. Deze sessie is op vrijdag 20 januari van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze sessie interviewt de presentator samen met jou en andere studenten, Céline Bent, Head of Innovation.

Het programma is als volgt:

 • 14:00 uur - Ontvangst in Rotterdam Ahoy, foyer Dock1
 • 14:30 uur - Introductie BAM - Matthias Weide (Campus recruiter)
 • 14:40 uur - Investeren in innovatie - Céline Bent (Head of Innovation) 
 • 15:30 uur - Afsluiting en borrel 

 

Geïnteresseerd? Meld je dan hier gratis aan en stuur Celine alvast een vraag in die je haar graag wilt stellen! We begroeten je graag in onze stand of tijdens de BAM Kennissessie!

Civilion: Talentontwikkeling in de Civiele Bouw is onze passie!

Altijd al mee willen werken aan de realisatie van spraakmakende projecten in de Civiele Bouw? Bij Civilion ontwikkelen we je tot professional in de civiele bouw. Wij verzorgen MBO en HBO opleidingen in leerwerktrajecten. Daarnaast helpen wij afgestudeerde talenten aan een passende functie of traineeship bij meerdere bedrijven. Doordat wij opgericht zijn door en voor de bedrijven in de Civiele Bouw weten wij de perfecte match te realiseren voor jou! 

Ben jij opzoek naar een stage, leerwerkplek of een opleiding of wil je hulp bij het vinden van een geschikte baan? Bezoek ons op InfraTech (standnummer 6.711)!

Tips & tricks

InfraTech is dé vakbeurs waar studenten en exposanten slim verbonden worden. Om je beursbezoek zo waardevol mogelijk te maken, geven we je graag een aantal tips mee:

 • Probeer alleen of in kleine groepjes over de beursvloer te lopen, zodat je beter en sneller in contact kan komen met exposanten voor een eventuele stageplaats, afstudeeropdracht of startersfunctie.
 • Kom met een duidelijke doelstelling of opdracht naar de beurs.
 • Voor algemene vragen tijdens je bezoek kun je terecht bij de service desk in de centrale entree (Ahoy Plaza) naast de garderobe.

 

Registreer je hier voor een gratis bezoek!