Registreer voor een gratis bezoek!

Trends

Complexe Mobiliteit

De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo. Bedrijven en instellingen dienen zich over de nieuwe ontwikkelingen te blijven informeren zodat zij tijdig kunnen innoveren. 

Wat gebeurt er op het gebied van innovatie en complexe mobiliteit? Hoe pas je als bedrijf innovatie toe en wat zijn de mogelijkheden? In het artikel "Innovaties leiden tot slim wegbeheer” dat werd gepubliceerd in Otar, nr. 6, 2016, is het onderwerp uitgebreid toegelicht. 

Interview keynote Carlo van de Weijer

"De enige modaliteiten die er in de toekomst nog toe doen zijn vliegtuig, auto en fiets. De grote uitdaging voor de infrasector is om de komende jaren te investeren in wat ik 'ontrommeling’ noem: minder verkeerslichten, minder verkeersborden, maar wel een goed doordachte, inherent flexibele en veel fraaiere infrastructuur.” Lees het volledige interview met keynote Carlo van de Weijer.

E-learning kennissessie Complexe Mobiliteit tijdens InfraTech 2017

Tijdens InfraTech 2017 was Complexe Mobiliteit één van de trends binnen het kennisprogramma. Keynote-speaker Carlo van de Weijer stelde het onderwerp centraal in zijn kennissessie: "Blijven de files groeien? Ligt de oplossing in meer asfalt of extra investeringen in het spoor? .”  Bekijk hieronder de volledige e-learning. 

Korte samenvatting:
01.00: Uitleg over de wet van Moore;
03.06: Invloed van digitalisering op diverse industrieën; 
05.18: The automotive case: Connected, Autonomous, Shared and Electric;
07.47: Studie naar mobiliteit over decennia;
12.30: Voorbeeld van autonoom rijden. Autonoom rijdende auto’s en fietsers: hoe gaat dat samen?
18.10: Korte termijn autonoom rijden. Carlo deelt ook zijn eigen ervaring;
19.29: Proef met zelfrijdende auto’s: over risico’s en hoe fouten op te lossen;
22.50: Prijsontwikkelingen in de toekomst van zelfrijdende auto’s;
24.50: Over private lease, SnappCar en Uber. Carlo deelt ook zijn eigen ervaring;
31.09: Over investeringen in de infrastructuur en kosten per km van diverse transportmiddelen;
33.50: Is het OV ten dode opgeschreven? Carlo zet uiteen wat er zou gebeuren als het treinspoor vervangen zou worden door een buslijn;
38.20: Slimme auto’s over de huidige infrastructuur en problemen die daarbij ontstaan;
41.48: Inflexibiliteit van huidige infrastructuur - voorbeelden;
43.14: Amsterdam vroeger en nu;
45.37: Wat is flexibele infrastructuur? - modulair en aanpasbaar aan de toekomst.
 

Autonoom rijdende auto’s zijn een gevaar voor fietsers.
  • 38.33%
  • 61.67%

Ik kan niet wachten: ik wil graag een zelfrijdende auto!
  • 54.55%
  • 45.45%

Maakt u gebruik van SnappCar of Uber?
  • 19.64%
  • 80.36%


De e-learning 'Complexe Mobiliteit’ is onderdeel van een reeks van vier e-learnings die zijn opgenomen tijdens InfraTech 2017. Naast Complexe Mobiliteit kunt u ook kijken naar Circulaire Economie, Herwaardering Vakmanschap en Veranderende Samenwerking in de Keten

Over de keynote-speaker Carlo van de Weijer  

Carlo van de Weijer is verbonden aan de TU/e als directeur van het strategisch onderzoeksgebied "Smart Mobility”. Vanuit die ervaring kan hij zeer bevlogen spreken over de toekomst van mobiliteit en de gevolgen van de intrede van internet in de mobiliteitswereld, met hele mooie parallellen naar de snelle veranderingen in andere industrieën en in de maatschappij. Carlo is tevens commissaris bij enkele high-tech bedrijven.

 

 

Trends InfraTech 2017

Wilt u de trends van 2017 nog eens nalezen? Dit waren: Circulaire Economie, Herwaardering Vakmanschap, Complexe Mobiliteit en Veranderende Samenwerking in de Keten

 

 

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER