Woensdag 18 Januari Ingenieursplein
Tijd Titel Locatie Spreker Omschrijving Organisator Trend
11:00 - 11:30 Assetmanagement; van balans naar voorspelbaarheid Ingenieursplein Douwe Schoonderwaldt

Gebruik van data-mining en big data analyses, slim ontwerpen, kennis van degradatiegedrag en storingsanalyses om voorspelbaarheid te vergroten.

Klik hier om u aan te melden.

Movares Nederland Infratech Algemeen
11:45 - 12:15 Levende data in modellen Ingenieursplein Bas Willard, BIM-modelleur

Praktijkvoorbeelden laten de nieuwste ontwikkelingen en kansen zien. 3D-modellen gekoppeld aan data zijn een krachtig middel om gedurende een lifecycle van een project hoogwaardige producten op te leveren.

Klik hier om u aan te melden.

Witteveen+Bos Infratech Algemeen
12:30 - 13:00 Constructieve Veiligheid Kunstwerken Ingenieursplein Jan Blonk, senior adviseur bestaande kunstwerken & Marielle de Kleijn, adviseur

De constructieve veiligheid van bestaande kunstwerken staan volop in de belangstelling. Vakkundige zorg is gewenst om de constructieve veiligheid in kaart te brengen en toekomstbestendig op peil te houden. Wij presenteren onze werkwijze en visie voor een optimale balans tussen prestatie, budget en ambitie met speciale aandacht voor het praktisch benutten van de restlevensduur.

Klik hier om u aan te melden.

Wagemaker Infratech Algemeen
14:00 - 14:30 CO2-Neutraliteit in ontwerpvraagstukken Ingenieursplein Maarten Schäffner, CSR-manager

Hoe vertalen we overkoepelende CO2-neutraliteit ambities bij infra projecten? Wie neemt daarbij de lead? De opdrachtnemer of de opdrachtnemer? Hoe verhoudt zich dit tot aspecten als circulaire economie en energie-efficiënte? Hoe kan dit worden verankerd en hoe kunnen partijen zich onderscheiden?

Klik hier om u aan te melden.

Witteveen+Bos Infratech Algemeen
14:45 - 15:15 Flexibiliteit: kosten- en emissiereducties Ingenieursplein Menno Chang

Wanneer leidt een flexibele elektriciteitsvraag niet alleen tot kostenvoordelen, maar ook tot CO2 emissiereducties? Kansen voor elektrisch rijden en industrie.

Klik hier om u aan te melden.

Movares Nederland Infratech Algemeen
19:00 - 21:00 De ingenieur als cowboy Ingenieursplein Ellen Wolters (Studelta) en Jong NLingenieurs

De problemen waar we als samenleving voor staan zijn pittig en de oplossingen moeten van ingenieurs komen. Waarom ziet nog niet iedereen dat en waarom wil niet iedere jongen of meisje ingenieur worden? Juist de studenten techniek & jong professionals kunnen zich onderscheiden in deze veranderende werkomgeving en daarmee werken aan hun idealen. Immers naast de technische vaardigheden worden de 'softe competenties’ steeds belangrijker. Meedenken met de klant, denken in processen en het overbrengen van de techniek naar de mens is vandaag de dag cruciaal om innovaties door te voeren. Daarnaast worden maatschappelijke relevante vraagstukken steeds belangrijker en wil je ook nog jouw eigen idealen verwezenlijken. Dit komt ook terug in het uitgevoerde salarisonderzoek door het Technisch Weekblad (TW) in samenwerking met Berenschot en NLingenieurs eind 2016. Het TW Salarisonderzoek laat zien dat steeds meer werknemers salaris niet het belangrijkste vinden maar ook vrijheid en zingeving zoeken. 

Samen met Ellen Wolters van Studelta gaan we aan de hand van het salarisonderzoek het gesprek aan over veranderende organisaties en thema’s als werkenergie en werkgeluk. Want als je werkt vanuit je eigen talent, dan heb je het vermogen om verder te kijken dan functies en zodoende sluit je veel beter aan bij de ontwikkelingen van de huidige tijd. Hoe kunnen we de maatschappelijke vraagstukken nu slim verbinden aan het werkgeluk van de nieuwe generatie ingenieurs?

Klik hier om u aan te melden.

Jong NLingenieurs Infratech Algemeen