Trainee Case

InfraTech 2021 Trainee Case: De stad van de toekomst

De trainee case wordt georganiseerd door de trainees van de gastheren van de beurs: Gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat. Tijdens deze case gaan trainees van verschillende organisaties meedenken over een complexe casus. We hopen oplossingen te creëren die in de toekomst echt gebruikt gaan worden!

Dit jaar is het thema van de case: De stad van de toekomst. Hoe ziet deze stad eruit en aan welke facetten moet je dan allemaal denken? Natuurlijk mogen we dromen over hoe het allemaal misschien zou kunnen, maar wij willen jullie uitdagen om een plan te maken over wat morgen al zou kunnen. Hoe kunnen we die droom zo concreet mogelijk maken? Wat zouden jullie adviseren om echt aan de slag te gaan om een stap vooruit te zetten, to Move Forward?

Omdat "De stad van de toekomst” veel omvat, hebben we een aantal subthema’s waar binnen de teams gaan werken. Dit zijn de thema's van de beurs. 
 

  • Digitale Infrastructuur

Hoe ziet de digitale Infrastructuur van de stad van de toekomst eruit en waar moeten we nu al aan werken om dit mogelijk te maken?

 

  • Human Capital

De stad van de toekomst ziet er heel anders uit als het gaat om werken en leven. Hoe gaan we ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in deze verandering en wat moeten we nu al doen?

 

  • Vervanging en renovatie

De stad van de toekomst is nooit af, maar hoe ziet dit eruit in de toekomst? Hoe kunnen we nu al werken aan kunstwerken waarbij we de vervanging en renovatie nu al meenemen?

 

  • Klimaat en verduurzaming

De stad van de toekomst kan niet meer afhankelijk zijn van grondstoffen. Hoe ziet dit er in de toekomst uit en hoe gaan we nu al aan de slag met klimaat en verduurzaming in steden om zo snel mogelijk naar een klimaat neutrale stad te komen? 

 

  • Mobiliteit en logistiek

Hoe ziet mobiliteit eruit in de stad van de toekomst? Hoe zorgen we ervoor dat de stad toegankelijk blijft in de toekomst? Waar kunnen we nu al mee aan de slag??? Hoe ziet de dag eruit?

 

Op woensdag 13 januari zal het trainee event plaatsvinden. InfraTech zal in januari in aangepaste vorm plaatsvinden en waarschijnlijk zal de Trainee Case deels digitaal plaatsvinden. 
Online is het mogelijk om elkaar te ontmoeten in een digitale omgeving. Later hoor je hier meer over!

Het programma is als volgt:

13:00 uur: Centrale kick-off met toelichting case en presentatie van de jury

13:30 uur: Start casus, groepen trainees werken aan specifieke casus

15:30 uur: Presentaties teams

16:30 uur: Jury overleg en online stemmen 

17:00 uur: Prijsuitreiking

 

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier. 

 

X
Registreer je nu gratis voor een (digitaal) bezoek!

12 - 15 JANUARI 2021

Registreermove forward #INFRATECH2021