Trainee Case

InfraTech 2021 Trainee Case: De stad van de toekomst

Tijdens de InfraTech Trainee Case van 2021 gingen teams aan de slag met Gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat om oplossingen te creëren die in de toekomst gebruikt gaan worden. Het onderwerp was De stad van de toekomst. Er waren vijf thema's centraal gesteld, namelijk:

  • Digitale Infrastructuur

Hoe ziet de digitale Infrastructuur van de stad van de toekomst eruit en waar moeten we nu al aan werken om dit mogelijk te maken?

  • Human Capital

De stad van de toekomst ziet er heel anders uit als het gaat om werken en leven. Hoe gaan we ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in deze verandering en wat moeten we nu al doen?

  • Vervanging en renovatie

De stad van de toekomst is nooit af, maar hoe ziet dit eruit in de toekomst? Hoe kunnen we nu al werken aan kunstwerken waarbij we de vervanging en renovatie nu al meenemen?

  • Klimaat en verduurzaming

De stad van de toekomst kan niet meer afhankelijk zijn van grondstoffen. Hoe ziet dit er in de toekomst uit en hoe gaan we nu al aan de slag met klimaat en verduurzaming in steden om zo snel mogelijk naar een klimaat neutrale stad te komen? 

  • Mobiliteit en logistiek

Hoe ziet mobiliteit eruit in de stad van de toekomst? Hoe zorgen we ervoor dat de stad toegankelijk blijft in de toekomst? Waar kunnen we nu al mee aan de slag??? Hoe ziet de dag eruit?

 

Winnaars

De winnaars van de Trainee Case 2021 zijn: Frank Manders, Thijs Poelma, Laura Siebers en Sophie Warmelink! De winnaars bedachten een festival waar de wijk leert over verduurzaming en klimaatadaptie, bijvoorbeeld met een workshop over je tuin verduurzamen. "Voor implementatie is het belangrijk dat organisaties in de stad de verbinding durven te zoeken met andere organisaties om tot een gezamenlijke boodschap te komen.”

Terugkijken? 

Bekijk de presentaties van de verschillende team

Bekijk de bekendmaking van de winnaars

Bekijk de terugblik met de winnaars