Maak kennis met baanbrekende dijkeninnovaties in HWBP-kennistour  

10 Januari 2019
Maak kennis met baanbrekende dijkeninnovaties in HWBP-kennistour  

Ben je geïnteresseerd in dijken en waterveiligheid, dan is een bezoek aan de stand van het HWBP (Hoogwaterbeschermingsprogramma) een aanrader. Deelname aan de HWBP-kennistour op donderdag 17 januari is dan een echte must. Hierin maak je kennis met een aantal bijzondere innovaties op dijkengebied. 

Tot 2050 moeten er in heel Nederland ruim 1100 km dijk worden versterkt. Iedereen komt er dus vroeg of laat mee in aanraking. Ook voor de GWW-markt biedt dit veel kansen. Het budget van het HWBP is 7,4 miljard euro en hiermee is HWBP het enige grote waterveiligheidsprogramma dat de komende jaren op de markt komt. innoveren is geen luxe, maar pure noodzaak. Dijkversterkingen moeten sneller, slimmer en beter. 
 
De kennistour neemt je mee langs vier bedrijven die dijkeninnovaties op hun naam hebben staan: Mourik (bekend van de soil mix toepassing in de IJsseldijk Gouda), JLD (van de dijkstabilisatoren in de Amsterdamse Watergraafsmeer), GMB (werkt in een alliantiecontract samen met waterschap Rivierenland), en Netics (gespecialiseerd in het omzetten van baggerspecie in duurzame zetstenen). Tijdens de kennistour word je begeleid door dijkexperts van het HWBP. Leuk om ook met hen nader kennis te maken!
 
Na afloop keren wij terug in het inlooptheater en wordt de opgedane kennis getoetst tijdens een echte kennisquiz. De Kennistour vindt plaats op donderdag 17 januari, en start om 10.15 uur op de stand van HWBP. Het duurt tot ongeveer 12.30 uur. 
 
Wil je deelnemen aan de HWBP-Kennistour, meld je dan z.s.m. aan bij Felix Tjebbes, felix.tjebbes@hoogwaterbescherming.nl
 
Kun je niet deelnemen? Ook op de andere dagen is er gelukkig genoeg te doen op de HWBP-stand. Denk bijvoorbeeld aan speciale silent seminars over innovaties. In maximaal een uur word je bijgepraat over diverse onderwerpen en innovaties.
 


Bron: