Introductie MEIZON-BOOR

13 December 2018
Introductie MEIZON-BOOR

Deze boormachine is een unieke oplossing voor goed, veilig en snel boren van gaten in kunststof buizen. Kunststof buizen, PVC of PP, worden veelvuldig toegepast als hoofdriool in de afmetingen ø250, 300, 400, 500 en 630mm. Voor het maken van huis- en kolkaansluitingen worden op het hoofdriool zogenaamde inlaten geplaatst in de diameters 125 en 160mm. Om deze inlaten te kunnen monteren moet een gat worden geboord van de juiste diameter. Om vervolgens een waterdichte aansluiting te kunnen maken mag de buis niet beschadigen of scheuren tijdens het boren.   

Het boren van het gat met een zogenaamde gatzaag is niet zonder risico voor personeel.  De gatzaag kan bij "uit de hand boren” klemmen of vastslaan en daarbij serieuze verwondingen of blessures veroorzaken. Het statief, geschikt voor elke diameter, voorkomt het risico op ongevallen. De Meizon-boor motor is bovendien elektronisch beveiligd en slaat direct af bij klemmen of overbelasting. De inlaten worden geplaatst op het hoofdriool in de sleuf. De gebruikte machine kan een conventionele 220v boormachine in combinatie met een generator of een accu-machine zijn. Ook worden boormachines met verbrandingsmotor toegepast. De Meizon-boor is voorzien van een 36 volt motor en een accu met grote capaciteit. Dus stil, geen directe emissie en voldoende vermogen.

Bij conventionele methodes maakt de onontbeerlijke pilotboor het erg moeilijk de in de gatzaag achterblijvende boorkern te verwijderen. Dit  kan zelfs meer tijd in beslag nemen dan het eigenlijke maken van het boorgat. Bij de Meizon-boor gaat dit verwijderen zeer eenvoudig en dus snel. De gatzaag kan bovendien eenvoudig worden gewisseld bijvoorbeeld bij verandering van diameter. De unieke combinatie van de overal direct inzetbare machine met een universeel, voor alle diameters toepasbaar statief, maakt dit een onmisbaar gereedschap bij professionele aanleg van riolering.

Kijk op www.meizon.nl of kom langs bij stand 4.101D
 


Bron: