Groot Variabel Onderhoud hoofdwegennet WNZ 2019 voor Vermeulen Groep.

17 Januari 2019
 Groot Variabel Onderhoud hoofdwegennet WNZ 2019 voor Vermeulen Groep.

Vermeulen Groep wint het Groot Variabel Onderhoud voor het hoofdwegennet West-Nederland Zuid. Tijdens de Award Meeting, die op 17 januari 2019 plaats vond op de stand van Bouwend Nederland tijdens de InfraTech, verleende Rijkswaterstaat definitief de opdracht aan de Vermeulen Groep.

De contracten zijn ondertekend door Albert Vermeulen (directeur Vermeulen Groep) en Adri de Groot (portfoliomanager Rijkswaterstaat PPO)​. Het GVO-contract werd door Rijkswaterstaat via de Best Value -methode aanbesteedt. Daarbij krijgt de opdrachtnemer meer ruimte om een project naar eigen inzicht uit te voeren dan bij andere contractvormen. 

Het groot variabel onderhoud 2019 bestaat uit de volgende werkzaamheden:

  •  14 slots (volledige weekend-afsluitingen van de rijkswegen)
  •  31 km asfalt (baanbreed) vervangen
  •  Diverse maatregelen aan kunstwerken (vervangen voegen, betonreparatie)

                                                                                                              
Het wegennet heeft periodiek onderhoud nodig. Deze werkzaamheden vallen onder het GVO West-Nederland en vinden plaats in de provincie Zuid-Holland.

De werkzaamheden van het GVO duren relatief kort en zijn in totale omvang kleiner dan reconstructies en de aanleg van nieuwe wegen. De vele kleinere projecten maken het GVO tot één van de grootste projecten van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid.

De Vermeulen Groep is tevens verantwoordelijk voor nog twee onderhoudscontracten van Rijkswaterstaat:

  • Integraal Onderhoud West Nederland Zuid, district Noord
  • Integraal Onderhoud  Zee & Delta.


Vermeulen Groep
De Vermeulen Groep is een aannemingsbedrijf op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. Met 45 jaar ervaring is de Vermeulen Groep dé integraal specialist voor onderhoud binnen de openbare ruimte. Met voornamelijk eigen mensen en middelen voeren zij de complete scope van onderhoudsactiviteiten uit; grond- weg- en waterbouw,  groenvoorzieningen, verkeerstechniek, geleiderail, markeringen, elektromechanica (openbare verlichting, pompen en gemalen), incident management en gladheidsbestrijding.
 


Bron: