Wouter Truffino over het Start-up Plein

29 Oktober 2018
Wouter Truffino over het Start-up Plein

Meer weten of inschrijven voor het Start-up Plein? Klik hier.

Meteen de diepte in op het Start-up Plein
"Je moet meer kunnen laten zien dan productinnovaties alleen. De infrasector zou een voorbeeld moeten nemen aan de bankensector. Wees niet bang voor start-ups maar omarm ze. De grote dreiging komt niet van hen, maar van de grote tech-bedrijven als Amazon en Google".

Innovaties in de infrabranche? Het mag allemaal wel een tandje hoger van Wouter Truffino, oprichter en CEO van Holland ConTech & PropTech en aanjager van het Start-up Plein tijdens InfraTech. "Er liggen zoveel kansen. Maar het is niet makkelijk. Het is en blijft een ingewikkelde en conservatieve wereld. En de conjunctuur werkt ook niet echt mee. Nu het weer goed gaat heeft niemand tijd, als het slechter gaat heeft niemand geld. Tsja".


Terwijl het omarmen van start-ups, nieuwe technologie en een andere denkwijze zoveel kan opleveren, weet Truffino. "In de infra zijn de winstmarges extreem laag, net als de arbeidsproductiviteit en de sociale innovatie. Er is echt een wereld te winnen".

Juist daarom is Truffino zo in zijn nopjes met het feit dat Witteveen+Bos prominent aanwezig is op het Start-up Plein, als corporate tussen ongeveer 10 start-ups. "Witteveen+Bos doet het namelijk ontzettend goed. Die schrijven prachtige winstcijfers. Niet zo gek gezien de digitale transitie die het bedrijf doormaakt. Zij bewijzen dat het dus wel kan, dat het wel degelijk mogelijk is. Ik ben dus superblij dat ze dat op het Start-up Plein willen laten zien".

Truffino hoopt daarnaast op nog 1 of 2 grote en gevestigde infrabedrijven. "We bieden een fantastisch podium om te laten zien hoe je ook kunt werken in deze tijd. Welke efficiencyslag je als bedrijf kunt maken en hoe je die vrijgekomen uren kunt gebruiken om hoogwaardig advies te geven. Dat levert namelijk veel meer op en daar wordt de sector in zijn geheel beter van".

Op het Start-up Plein is tijdens InfraTech veel te zien op het gebied van big data, drones, VR en productinnovatie. "Maar we innoveren zelf ook", vertelt Truffino. "We gaan bijvoorbeeld een online systeem inzetten waardoor je altijd de goede mensen spreekt en zodoende alleen nog maar hoogwaardige gesprekken voert op de beursvloer. Bezoekers kunnen zich vooraf inschrijven op een bepaald tijdslot, een beetje zoals bij de Apple Store. Je wordt dus altijd meteen goed geholpen. Dat is fijn voor de bezoekers, maar zeker ook voor de standhouders. Iedereen kan meteen de diepte in".

 


Bron: