Rotterdamse Agnesschool wint 50.000 euro voor nieuw schoolplein

23 Januari 2019
Rotterdamse Agnesschool wint 50.000 euro voor nieuw schoolplein

Uitzinnige vreugde op vrijdagmiddag op het Rondom GWW plein tijdens InfraTech. Tientallen basisschoolkinderen schreeuwen de longen uit hun lijf terwijl aan de overkant net zo veel kinderen hun teleurstelling maar nauwelijks kunnen verbergen. De Rotterdamse Agnesschool heeft een nieuw schoolplein ter waarde van 50.000 euro gewonnen. Basisschool De Wissel  heeft het nakijken.

De Agnesschool was samen met De Wissel finalist in een bijzondere competitie: ontwerp je eigen groen-blauwe schoolplein. Maandenlang hebben de leerlingen van de twee scholen ontworpen en bedacht. Ze moesten met alles rekening houden, zelfs met het aanvragen van vergunningen. Tijdens InfraTech presenteerden ze hun bevindingen aan de jury middels een professioneel opgenomen film. Alle schoolkinderen kregen tijdens  het jury-beraad een rondleiding over de beursvloer. Ook om ze al op jonge leeftijd warm te maken voor een loopbaan in de bouw.

Uiteindelijk valt het besluit uit in het voordeel van de Agnesschool. Een moeilijke klus, erkent juryvoorzitter Dennis van der Werff. "Ze waren allebei goed. Wat uiteindelijk de doorslag gaf is dat het plan van de Agnesschool net iets verder uitgewerkt is."

Toch gaat ook de verliezend finalist niet helemaal met lege handen naar huis. Van der Werff zegt namens de organiserende stichting Rondom GWW toe dat zij De Wissel gaan helpen met raad, daad en een slimme weg naar het benodigde geld. Ook zijn alle kinderen welkom bij de Speeldernis om inspiratie op te doen.


Bron: