Regeerakkoord en Begroting geven vertrouwen

27 September 2018
Regeerakkoord en Begroting geven vertrouwen

InfraTech 2019 heeft als thema 'Future Proof’. Onder andere wordt er tijdens de beurs gestreden om de InfraTech Innovatieprijs om te kijken wie het beste Future Proof idee heeft.  Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat Michèle Blom is de lage innovatiegraad op het gebied van infra beu.

Dit maakte de topvrouw duidelijk tijdens de opening van de Marktdag. "Het tempo moet fors hoger” aldus Blom over de duurzaamheid, circulariteit en data met betrekking tot de infrasector. Het roer wordt niet meteen omgegooid, maar verschuift geleidelijk richting circulariteit, duurzaamheid en slimmere data.

Blom greep met haar scherpe uitspraken meteen de aandacht de 300 toebehoorde, maar stelde ze ook gerust door eerst te vertellen wat men kan verwachten en welke richting men op wilt.

Volgens Blom moet er niet teveel achterom gekeken worden: "De crisis ligt definitief achter ons. Er is weer vertrouwen in de toekomst. Het regeerakkoord en de begroting geven vertrouwen over de budgetten in de toekomst. En over die toekomst moeten we het hebben”.

Michèle Blom liet met haar toespraak duidelijk horen dat de innovatiegraad omhoog moet. Daar brengen we met de InfraTech Innovatieprijs en InfraTech 2019 een eerste vertaalslag met het thema Future Proof.

Blom verwacht in 2050 snelwegen met zelfrijdende elektrische auto’s te zien en treintjes van vrachtwagens die in colonnes rijden. Echter hebben dit soort keuzes grote gevolgen voor bouwprojecten en contracten. Het vergt lef om een volledig circulair viaduct uit te vragen of alle regels overboord te zetten.

 


Bron: Cobouw