Prinsjesdag 2018 en onze Infrastructuur

19 September 2018
Prinsjesdag 2018 en onze Infrastructuur

Tijdens Prinsjesdag, afgelopen dinsdag, werd de begroting voor het komende jaar bekend gemaakt. Zo werd er uiteraard ook gesproken over wat er in 2019 beschikbaar is voor de Infrastructuur in Nederland. In 2019 wordt er ruim 7 miljard beschikbaar gesteld voor de aanleg en het onderhoud van onze Infrastructuur. Dit is ruim 1 miljard meer dan vorig jaar.

Dit extra geld wordt ingezet voor zowel nieuwe projecten en ook bestaande projecten. Hierbij is aandacht voor de grootste fileknooppunten, het spoor en het water. Want hoe zorgen we met de stijgende zeespiegel  en de verzilting dat onze voeten droog blijven? Hoe kunnen we nog meer treinen laten rijden? En hoe zorgen dat we minder fileproblemen hebben op de Nederlandse wegen?

"We verbreden onze wegen, leggen nieuwe wegen aan en we verjongen en vernieuwen onze bruggen en tunnels.” Aldus minister Cora van Nieuwenhuizen eerder dit jaar.

Om deze uitdagingen te realiseren moeten we samenwerken en zorgen we samen dat onze infrastructuur Future Proof is! Ook tijdens InfraTech staan we stil bij de uitdagingen die er liggen binnen de sector, maar ook de ontwikkelingen die plaatsvinden o.a. de InfraTech Innovatieprijs laat zien dat er mooie innovaties in de sector zijn die aandacht verdienen.


Bron: