Partnernieuws: CROW InfraDebat en MKB INFRA Award

19 December 2018
Partnernieuws: CROW InfraDebat en MKB INFRA Award

CROW is het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte en expert op het gebied van aanbesteden en contracteren. Een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk waarin overheid en bedrijfsleven samenwerken aan het ontwikkelen, verspreiden en beheren van praktisch toepasbare kennis voor beleidsvoorbereiding, planning, ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud.

Tijdens InfraTech 2019 organiseert CROW weer een groot aantal kennissessies, waaronder het CROW InfraDebat en de MKB Infra AanbestedingsAward (i.s.m. brancheorganisatie MKB infra). U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link.

CROW InfraDebat

Het CROW InfraDebat op woensdag 16 januari gaat over de waarde van infrastructuur, nu en in 2050. CROW organiseert dit debat samen met Next Generation Infrastructures (NGinfra) en met medewerking van het Planbureau voor de Leefomgeving. Margot Weijnen, wetenschappelijk directeur van NGinfra en hoogleraar aan de TU Delft en Hans Mommaas, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving en hoogleraar aan de Tilburg University, leiden het debat in

Naast de wetenschappers nemen ook drie vertegenwoordigers uit de infra-praktijk deel aan het debat. Het debat wordt geleid door Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut.

U bent van harte uitgenodigd om het debat bij te wonen en in gesprek te gaan met deze experts uit de wetenschap en de praktijk. U kunt zich via deze link aanmelden.

Programma (aanvang na de Rijkswaterstaat Marktdag)

Het programma voor woensdag 16 januari ziet er als volgt uit:

•             16.30-17.30 uur Ontvangst

•             17.00-18.00 uur Debat onder leiding van Roderik van Grieken

•             18.00-19.00 uur Walking dinner en gelegenheid tot netwerken

Het CROW Infradebat vindt plaats direct aansluitend aan de Rijkswaterstaat Marktdag.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u zo spoedig mogelijk aan.

CROW MKB INFRA AanbestedingsAward

Met de MKB INFRA AanbestedingsAward wordt ingespeeld op de aanbestedingswetgeving, waardoor een gelijk speelveld voor grote en mkb-bedrijven moet ontstaan en eerlijke concurrentie wordt gestimuleerd. De instelling van deze tweejaarlijkse prijs heeft tot doel opdrachtgevers uit overheden en semi-overheden te stimuleren mkb-bedrijven betere kansen op opdrachten in de grond-, weg- en waterbouw te geven. Met de prijs hoopt MKB INFRA dat vernieuwende oplossingen worden geïnitieerd en optimale prijs-prestatie-verhoudingen worden bereikt, waarmee tevens het maatschappelijk belang wordt gediend. Eerder prijswinnaars waren de gemeenten Nijmegen, Steenwijkerland, Tilburg en Enschede.

De jury van de MKB INFRA AanbestedingsAward is als volgt samengesteld:
• Ing. H.W.A. (René) Fronik, juryvoorzitter, ondernemer en bestuurslid MKB INFRA
• Ing. F. (Frank) van den Hoogen, sr. Adviseur Kosten en Contracten projectbureau Stadsingenieurs, gemeente Nijmegen - winnaar 1e MKB INFRA Award
• Mr. M.A.Th. (Meriam) de Koning, juridisch adviseur bouw- en aanbestedingsrecht
• Dr. Ir. I.W. (Iman) Koster, directeur CROW
• Drs. M.H.M. (Maarten) Loeffen, directeur Stadswerk

De jury heeft zich gebogen over inzendingen van een groot aantal aanbestedende diensten. Voor de drie genomineerden geldt, ieder afzonderlijk, dat er door hun eigen wijze van toepassing van de aanbestedingsregels een level playing field ontstaat voor mkb en grote bedrijven. Op donderdag 17 januari 2019 tussen 15.00 en 17.00 uur maakt de jury, tijdens een bijeenkomst van MKB INFRA en CROW op de InfraTech, bekend wie van de drie genomineerden in 2019 winnaar wordt van de MKB INFRA AanbestedingsAward 2019 en de bijbehorende trofee krijgt overhandigd. U bent van harte uitgenodigd om deze uitreiking bij te wonen, aanmelden kan via deze link.

 


Bron: