Op het Tunnelplein is steeds meer hightech

14 December 2018
Op het Tunnelplein is steeds meer hightech

Voor het eerst is er op InfraTech een speciaal Tunnelplein. In de afgelopen jaren werden in Nederland immers veel nieuwe tunnels opgeleverd en daarnaast zijn er een aantal in onderhoud. Op het Tunnelplein delen bouwers, ingenieurs, installateurs, maar ook ict-bedrijven ervaringen en laten ze nieuwe technieken zien. 

Een tunnel is allang niet meer alleen een betonnen buis. De ondergrondse verbindingen die in de afgelopen decennia in Nederland zijn opgeleverd zitten vol met hightech oplossingen en behoren daarom tot de veiligste ter wereld. Het maakt dat rondom de bouw en onderhoud van tunnels steeds meer ict-bedrijven actief zijn. Eén van die bedrijven is de ICT Group, van oorsprong een bedrijf dat software bouwt voor de industrie maar dat zich heeft ontwikkeld tot een dienstverlener die oplossingen biedt op het gebied van Engineering R&D, Industriële Automatisering, Healthcare en Infrastructuur & Mobiliteit. Onder deze laatste tak vallen drie gespecialiseerde ICT Group bedrijven die vertegenwoordigd zijn op het tunnelplein: ICT infrastructuur en watermanagement, InTraffic en NedMobiel. "We gaan de technische oplossingen laten zien van een aantal tunnels waaraan we de afgelopen tijd hebben meegewerkt. De Spaarndammertunnel bijvoorbeeld, maar ook de Noord Zuidlijn, Koning Willem-Alexandertunnel en de Gaasperdammertunnel.” vertelt Roel de Backer, Director Infrastructuur & Mobiliteit bij ICT Group.

Specialistische kennis gecombineerd
Het is de eerste keer dat ICT Group op InfraTech aanwezig is. De Backer: "Door onze specialistische kennis op het gebied van engineering en realisatie van procesautomatisering, mobiliteitsoplossingen, tunnelveiligheid en asset management te combineren en optimaal te benutten kunnen wij iedere complexe uitdaging aan. Door deze samenwerking kunnen we Nederland bereikbaar houden. Op het Tunnelplein gaan we dat laten zien.” 
 

 
 


Bron: