InfraTech 2021 gaat hybride!

29 Oktober 2020
InfraTech 2021 gaat hybride!

InfraTech 2021, dat plaatsvindt van 12 - 15 januari 2021 in Rotterdam Ahoy, wordt geheel georganiseerd volgens de op dat moment geldende maatregelen volgens de Corona richtlijnen. De vakbeurs zal zowel een fysieke beursvloer hebben, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn.

Naast de fysieke beursvloer verrijkt de vakbeurs haar 14e editie met een online programma en zal InfraTech 2021 hybride worden! Tijdens InfraTech komt de keten samen om verbindingen te leggen, samenwerkingen te versterken, kennis te delen en elkaar te inspireren. Ondanks dat we vanwege de huidige omstandigheden niet het hele deelnemersveld mogen verwelkomen deze editie zullen tijdens InfraTech 2021 Hybride de pijlers ontmoeten, kennisoverdracht en innovatie van kracht blijven en wordt het mogelijk om ook deze editie op een verantwoorde manier belangrijke ontmoetingen in de sector te faciliteren.

De diverse kennissessies in samenwerking met onze partners zullen zowel fysiek te volgen zijn in de kennistheaters op de beursvloer en zullen online te volgen zijn in het nieuwe on- en offline InfraTech Netwerk Platform. Op dit platform krijgen bezoekers en exposanten van InfraTech de mogelijkheid om met elkaar op basis van hun zakelijke interesse te ontmoeten en zowel fysieke als digitale afspraken met elkaar te maken. Op het online InfraTech Netwerk Platform hebben exposanten  hun eigen omgeving waarin ze kennis kunnen delen over onder meer hun producten, innovaties met geïnteresseerden en kunnen ze eventuele live kennissessies streamen.

Verbinden van de markt nog steeds top of mind
De afgelopen weken hebben we veelvuldig contact gehad met onze exposanten. Een deel van de exposanten gaf aan zich niet comfortabel te voelen bij deelname in deze onzekere tijden. Voor hen hebben we een uitweg geboden om deze keer niet fysiek deel te nemen aan InfraTech. Een deel van de exposanten heeft aangegeven wél behoefte te hebben aan fysieke ontmoetingen en kijkt uit naar InfraTech 2021. In een tijd waarin persoonlijke ontmoetingen zeldzaam zijn, is gebleken dat de behoefte aan verbinding in de markt zeer gewenst is. Samen met hen zullen we InfraTech binnen de mogelijkheden die er zijn  laten plaatsvinden. Voor allen die niet fysiek aanwezig willen of kunnen zijn bieden we de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten middels het platform.

Annemieke den Otter, Exhibition Manager InfraTech: "Het thema Move Forward is relevanter dan ooit. We willen in deze snel veranderende fysieke en digitale wereld uitdagingen aangaan en kansen grijpen. Corona heeft dit alleen nog maar meer doen versnellen. Daarom kiezen we ervoor om juist in deze tijden de markt een platform te bieden waar ze samen kunnen komen, kennis en innovaties kunnen delen en uiteraard de ervaringen uitwisselen in deze vreemde tijd. We focussen ons op de exposanten die fysiek aanwezig zijn om hen  met zoveel mogelijk kwalitatief goede mensen in contact te brengen, fysiek maar vanzelfsprekend ook digitaal."

Veiligheid staat altijd voorop
De veiligheid van onze exposanten, bezoekers en partners is altijd onze prioriteit. Naast het aanbieden van een online programma, neemt InfraTech veiligheidsmaatregelen om een verantwoord bezoek aan de fysieke beursvloer mogelijk te maken. Den Otter: 'Wij kunnen onze exposanten en bezoekers op een veilige en gastvrije manier ontvangen. Door de nieuwe opzet van de beursvloer en theaters hebben we meer ruimte en leven we de hygiëne maatregelen en de 1,5 meter afstandsregel strikt na. Dit doen we onder meer door het inzetten van gastvrije Corona handhavers op de beursvloer”. Ook zal er constant gemonitord worden hoeveel mensen er op de beursvloer zijn om aan de gestelde regelgeving te kunnen voldoen. Wel blijven we streven naar een representatieve vertegenwoordiging van alle sectoren binnen de infra-branche. We beseffen ons dat wanneer de huidige maatregelen in januari nog van kracht zijn er ook doelgroepen zijn die vanuit hun werkgever niet een fysiek bezoek mogen brengen. Deze doelgroepen zullen we stimuleren het online InfraTech Netwerk Platform te gebruiken om op deze manier in contact te komen met de exposanten. Welke veiligheidsmaatregelen InfraTech treft leest u op de corona pagina van www.infratech.nl.

InfraTech 2021: Move Forward

De wereld ontwikkelt zich razendsnel, digitalisering zet onstuimig door en de energietransitie wordt met de dag relevanter. We willen in deze snel veranderende fysieke en digitale wereld uitdagingen aangaan en kansen grijpen. We willen samen een stap vooruit zetten, onze stempel op de toekomst drukken en het voortouw nemen in het creëren van de wereld van morgen. We willen vooruit. It is time to Move Forward!


Bron: