Hoogtepunten Infratech 2019

25 Januari 2019
Hoogtepunten Infratech 2019

InfraTech 2019 kende tal van hoogtepunten. Zo wonnen de  door KWS ontwikkelde Plastic Road, de digitale database van de ondergrond GeoKennis-op-Maat van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Innovatieatelier van de drie noordelijke provincies een InfraTech Innovatieprijs en ging Sweco er met de Cobouw Publieksprijs vandoor.

Het door CROW, PBL en NGinfra georganiseerde Infradebat leidde tot nieuwe en verrassende inzichten, het Gemeenteplein trok veel jong talent, de Provincieboulevard was dagelijks druk met verrassende innovaties, de lezingen op het Ingenieursplein werden druk bezocht en inhoudelijk goed beoordeeld en het theater bij het Rijkswaterstaat Paviljoen puilde regelmatig uit zijn voegen. Verder bleken het Smart Mobilityplein, het GEO BusinessNL-plein en het Tunnelplein welkome aanvullingen. Ze waren het levende bewijs dat het in de infra ook steeds meer draait om enen en nullen en minder om asfalt en beton alleen.  De samenwerkende aannemers op het Rondom GWW plein lieten wederom zien dat samenwerken loont. Ze sloten InfraTech spectaculair af met de belofte van een nieuw schoolplein ter waarde van € 50.000 voor de Rotterdamse Agnesschool.

Ook in de PROOFtuin voerden samenwerking en innovatie de boventoon. De eerste twee dagen werden er tijdens een hackathon met meer dan 40 deelnemers opvallende oplossingen bedacht voor de vervangingsopgave van stalen bruggen en op de laatste twee dagen was het een komen en gaan van jong talent tijdens het CareerLab.

Bekijk de aftermovie:


Bron: