Genomineerden InfraTech Innovatieprijs 2019 bekend!

04 December 2018
Genomineerden InfraTech Innovatieprijs 2019 bekend!

De genomineerden van de InfraTech Innovatieprijs 2019 zijn bekend. Nog maar negen inzendingen van de 67(!) inzendingen maken kans op de InfraTech Innovatieprijs 2019. Juryvoorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland is opgetogen over de kwaliteit van de inzendingen: "Hiermee toont de infrasector hoe vernieuwend en slim ze is. Het was geen sinecure om ons te beperken tot maar negen genomineerden.”

De InfraTech Innovatieprijs 2019 kent drie categorieën. In al die categorieën zijn nu nog drie kanshebbers voor een prijs.

Productinnovatie
De genomineerden in de categorie productinnovatie zijn: Reef Infra (Strukton Civiel) met een biobased fietsbrug over het Harinxmakanaal bij het Friese Ritsumasyl, Field Factors met de wateropslag- en zuiverings oplossing Blubloqs en KWS met hun plastic road; fietspaden van gerecycled polypropyleen.

Procesinnovatie
In de categorie procesinnovatie zijn de Provincie Zuid-Holland, het ministerie van Binnenlandse Zaken/Basisregistratie Ondergrond en BAM Infra Nederland genomineerd met respectievelijk de Weg van de Energietransitie, een praktijkproeftuin voor productinnovatie en samenwerking om wegen energieneutraal te maken; Geo-Kennis-op-Maat en het 3D betonprinten.

Vernieuwende samenwerking
Het Innovatieatelier, CROW en de Provincie Noord-Holland zijn genomineerd in de laatste categorie: vernieuwende samenwerking. Het Innovatieatelier in zijn geheel als nieuwe succesvolle manier van samenwerken in de infra. CROW met het Asfaltkwaliteitsloket en Noord-Holland met hun bruggen bouwen volgens IFD-principes.

Pitches
Op vrijdag 7 december pitchen de genomineerden hun innovaties op De Bouwcampus in Delft. Op 16 januari 2019 tijdens InfraTech in Rotterdam Ahoy zal minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, de InfraTech Innovatieprijs aan de winnaars uitreiken.


Bron: