Genomineerden InfraTech Innovatieprijs 2017 bekend

02 December 2016
Genomineerden InfraTech Innovatieprijs 2017 bekend

Iedere twee jaar roept de vakbeurs InfraTech de sector op om baanbrekende ideeën te lanceren voor de aanleg en het onderhoud van infrastructuur in de breedste zin van het woord. De organisatie van de InfraTech Innovatieprijs ligt in handen van Bouwend Nederland en De Bouwcampus. Gisteren heeft de vakjury de genomineerden die meedingen naar de InfraTech Innovatieprijs 2017 bekend gemaakt. 

"Dit jaar hebben we opvallend veel gezamenlijke initiatieven mogen ontvangen en ook zien we een stijging in het aantal inzendingen van de technische universiteiten. De kwaliteit van de inzendingen is onveranderd hoog”, aldus Richard Mulder van Bouwend Nederland. De InfraTech Innovatieprijs 2017 kent twee categorieën: Product innovatie en Project innovatie. 

De volgende inzendingen zijn genomineerd:

Categorie Product Innovatie:
•    Piping Control (Van den Herik Sliedrecht)
•    RaMac wegverharding (Betonmortelbedrijven Cementbouw)
•    ShimLift: betere spoorligging en efficiënter onderhoud (BAM Infra en Movares)
•    Grassap als gladheidsbestrijdingsmiddel? (Provincie Noord-Holland)
 
Categorie Project Innovatie:
•    Dijkverbetering 2.0 - Project KIS (Waterschap Rivierenland, Mourik Infra, BESIX)
•    Slim verbinden met lichtgewicht 3D geprint beton (4TU.Bouw Lighthouse project)
•    Inlaatwerk hoogwatergeul (RWS, Ruimte voor de Rivier)
•    MElt antivries asfalt (Mourik, Provincie Zuid-Holland)

 Pitch

De genomineerden krijgen op 8 december a.s. de gelegenheid om hun inzending te pitchen voor de vakjury op De Bouwcampus. De uiteindelijke winnaar zal bekend gemaakt worden op woensdag 18 januari 2017 tijdens InfraTech in Rotterdam Ahoy. Alle inzendingen worden tijdens InfraTech, van 17 t/m 20 januari 2017 tentoongesteld in Innovatiegalerij in de hal Infra Innovaties. De inzendingen zijn ook te bekijken op de website www.infratech.nl. 

Cobouw Publieksprijs
Behalve de vakprijs zal in 2017 opnieuw de Cobouw publieksprijs worden uitgereikt. Vanaf medio december kan het publiek een keuze maken uit alle inzendingen. Op de website van Cobouw kan het publiek alle inzendingen voor de InfraTech Innovatieprijs bekijken en eenmalig hun stem uitbrengen op hun favoriet. De inzending met de meeste stemmen ontvangt de Cobouw Publieksprijs.


Bron: