Een Smart Mobility Plein tijdens InfraTech 2019

30 Mei 2018
Een Smart Mobility Plein tijdens InfraTech 2019

Talking Traffic? Blauwe Golf? Intelligente Transportsystemen? Autonome auto’s of Vriendelijke Verkeerslichten? Voor de één nog abacadabra, voor de goede verstaander stuk voor stuk voorbeelden van Smart Mobility, slimme mobiliteit.

Tijdens het belangrijkste en drukbezochtste kennisplatform over infrastructuur, InfraTech 2019 in Rotterdam Ahoy, is er een speciaal kennisplein over Smart Mobility. Juist omdat verschillende onderzoeken aantonen dat de Nederlandse infrastructuur anders moet worden georganiseerd en aangelegd. Want het Nederlandse wegennet slibt dicht. Uit een analyse van CROW blijkt zelfs dat als we niets doen de filedruk in de komende vijf jaar verdubbelt. Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek van Deloitte dat de behoefte aan parkeerplaatsen in de grote steden in 2040 met 40 procent is afgenomen. Oorzaak? Deelauto’s en zelfrijdende voertuigen.

Beide onderzoeken tonen aan dat we zaken anders moeten aanpakken. Met minder zwaar materieel en meer technologie. Zonder innovatieve communicatie- en informatietechniek staan we straks allemaal stil.

 

Met uw bedrijf op het Smart Mobility Plein? Bekijk hier de mogelijkheden.


Bron: