Den Haag meest mkb-vriendelijke aanbesteder

18 Januari 2019
Den Haag meest mkb-vriendelijke aanbesteder

De MKB INFRA Aanbestedings Award 2019 is gewonnen door de gemeente Den Haag. Deze gemeente is volgens de jury de meest mkb-vriendelijke aanbesteder van infrastructurele werken.

Juryvoorzitter René Fronik zag bij deze opdrachtgever een grote mate van professionaliteit, vastgelegd in zorgvuldig uitgewerkt en deugdelijk aanbestedingsbeleid. "Zaken als rechtmatigheid en doelmatigheid komen goed in het beleid aan bod en krijgen ook in de praktijk handen en voeten. Bovendien krijgt het mkb niet alleen goede kansen, maar worden bedrijven ook daadwerkelijk in de dialoog betrokken”, is in het juryrapport te lezen. Ook worden nieuwe ontwikkelingen in de aanbestedingsmarkt, zoals de handreiking tenderkosten gelijk opgepakt.

Het inkoopbeleid van de gemeente Den Haag is volgens de jury "niet alleen professioneel en up to date, maar ademt ook de Marktvisie.” Ook heeft Den Haag de eerdere punten van aandacht, bij de jurybeoordeling in 2017, in het inkoopbeleid serieus opgepakt en aangepast. De twee andere genomineerde gemeenten waren Raalte en Almere.


Bron: