InfraTech Innovatieprijs

Winnaars

BAM Infra en Movares

ShimLift

BAM Infra en Movares

Betere spoorligging en efficiënter onderhoud


Product
Mourik Infra / BESIX / Waterschap Rivierenland

Dijkverbetering 2.0 - Project KIS

Mourik Infra / BESIX / Waterschap Rivierenland

Project

  De winnaars van de InfraTech Innovatieprijs 2017 zijn:


  Voor de InfraTech Innovatieprijs 2017 zijn de categorieën: 

  • Product innovatie
  • Project innovatie


  In de categorie Product Innovatie waardeerde de jury de Shimlift van BAM en Movares met de eerste prijs. De prijs voor de beste Project Innovatie ging naar het dijkverbeteringsproject Project Kis van Waterschap Rivierenland, Mourik en BESIX. De InfraTech Innovatieprijzen zijn op woensdag 18 januari uitgereikt door Bernard Wientjes, Voorzitter Taskforce Bouwagenda.

  Cobouw Publieksprijs
  Dijkverbeteringsproject Kis viel dubbel in de prijzen. Ook de lezers van Cobouw.nl verkozen tot deze tot de beste innovatie. In totaal werden ruim 8.000 stemmen uitgebracht en Kis won na een bloedstollende eindstrijd nipt (met 110 stemmen meer) van de Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. De Cobouw Publieksprijs werd uitgereikt door hoofdredacteur Boudewijn Warbroek.

   

   

  InfraInnovator 2017

  De winnaars van de InfraTech Innovatieprijs 2017 mogen zich een jaar lang InfraInnovator noemen. Daarnaast ontvangen zij een InfraTech promotiepakket ter waarde van € 2.500,- of € 500,- cash.
  Bekijk hier alle inzendingen en de genomineerden.

  InnovatieGalerij

  Alle inzendingen zullen tijdens InfraTech 2017 te zien zijn in een speciale galerij op de beursvloer. Elke inzending bevat een toelichting over bijvoorbeeld het maatschappelijk en/of praktisch probleem waar de innovatie een oplossing voor biedt, wat de verdiencapaciteit is van de innovatie qua tijd/geld/materiaalbesparing e.d. en met wie de innovatie tot stand kan komen (indien het nog niet toegepast wordt).


  Criteria InfraTech Innovatieprijs 2017 

  De jury heeft alle inzendingen aan de hand van vastgestelde criteria die in het reglement zijn vastgelegd beoordeeld. De inzendingen zijn beoordeeld op het vernieuwende karakter, maatschappelijk nut, creatief gebruik van tijd, geld en middelen en 'slim verbinden’. 

   

  De jury voor de InfraTech Innovatieprijs 2017 bestaat uit:  

  • Juryvoorzitter: Dhr. Maxime Verhagen - Voorzitter Bouwend Nederland
  • Dhr. Jan Hendrik Dronkers - Directeur-Generaal RWS
  • Dhr. Johan Vermeer -  Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam
  • Mevr. Annemieke Nijhof - CEO Tauw Group BV
  • Dhr. Tomas te Velde - Student TU Delft / Jonge Geesten®

   

  Lees hier het volledige juryrapport