Deelnemen in 2021

Terugblik InfraTech 2019

Met Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat Michèle Blom, Directeur Projectmanagement & Engineering op de afdeling Stadsontwikkeling van de Gemeente Rotterdam Marc van Leeuwen, financieel directeur van KPN Jan Kees de Jager, kitesurfkampioen en ambassadeur van Dutch Wavemakers Katja Roose en de jongste doctor in de filosofie van de wiskunde Stefan Buijsman opende InfraTech 2019 spectaculair. Gastheer Rijkswaterstaat gaf onder andere invulling aan het beursthema 'Future Proof’ door huisrobot Pepper de beurs officieel te laten openen.

 

Hoogtepunten van InfraTech 2019

Hoogtepunten waren er zeker tijdens InfraTech 2019. De beurs heeft ook dit jaar op een unieke wijze publiek en privaat bij elkaar gebracht. De hoogtepunten van dit jaar? Het CROW Infradebat, waarin CROW samen met NGInfra over de waarde van infra debateerden. De Rijkswaterstaat Marktdag met een mooi programma, die dit jaar plaatsvond op de beursvloer. Daarnaast hadden we hoog bezoek tijdens de beurs, naast Directeur- Generaal van Rijkswaterstaat Michèle Blom, minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen ook Staatssecretaris Mona Keijzer, zij reikte tijdens InfraTech de MKB Infra Award uit. Ook ontvingen wij bezoek van de Duitse minister van Verkeer van Noordrijn-Westfalen, Hendrik Wüst.

Nationaal platform voor de hele infrasector

Precies 22.503 bezoekers bezochten in 2019 de 13e editie van InfraTech in Rotterdam Ahoy. Een stijging van maar liefst 7 procent ten opzichte van 2017. Hierbij kwamen meer bezoekers naar InfraTech die geïnteresseerd zijn in energie, milieu, software, ICT en mobiliteit. 
Met ruim 600 exposanten was het grootste en belangrijkste kennisplatform van de infrabranche deze editie al ruim van te voren uitverkocht. InfraTech bewijst daarmee dat zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers de noodzaak zien van samenwerking en kennis delen.

Wat wordt er over InfraTech 2019 gezegd?

Erik Wagener, directeur Hoogwaterbeschermingsprogramma:
"Nederland is nog steeds nummer 1 op het gebied van water en dijken. Maar dat betekent niet dat we daarin moeten berusten. We moeten blijven zoeken naar nieuwe technieken om nog sneller en goedkoper ons land te kunnen beschermen. InfraTech is een prachtig podium om dat met elkaar te delen en aan de rest van de wereld te laten zien .”

Johan Winnubst, manager business development, BAM
"Wij zijn erg tevreden over InfraTech. Futureproof is voor ons nieuwe technologie kenbaar maken naar de markt. Het levert ons veel interesse van opdrachtgevers op.”

Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland:
"Er is enorm veel innovatiekracht aanwezig op InfraTech. Zonder die innovaties kunnen we de maatschappelijke opgaven op het gebied van duurzaamheid en klimaatverandering überhaupt niet aan."

InfraTech bruiste van innovatie

Met maar liefst 67 inzendingen voor de InfraTech Innovatieprijs 2019 bewijst de sector dat innovatie in de infra sector niet meer is weg te denken. De door KWS, Wavin en Total ontwikkelde Plastic Road, de digitale database van de ondergrond Geo Kennis-op-Maat van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Innovatieatelier van de drie noordelijke provincies hebben de InfraTech Innovatieprijs 2019  gewonnen. De prijzen werden tijdens InfraTech 2019 uitgereikt door minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen. Naast de innovatieprijs waren er ook veel innovaties te zien zoals Robot Pepper die de gasten verwelkomde, de Betonprinter en de Robot Plotter van Tyker Construction B.V.

80% van de bezoekers vond de sector tijdens InfraTech  "Future Proof"

 

 

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Klimaat:
"Als je ziet hoe ongelofelijk veel innovaties er op InfraTech te zien zijn, dan denk ik niet dat je de sector nog langer als conservatief mag omschrijven. Ik zie op alle vlakken vernieuwing: in producten, processen, maar ook in samenwerkingsvormen. Gezien de enorme opgave waar de sector voor staat ben ik blij dat er hier zo creatief wordt nagedacht.”

Kennis delen en samenwerken tijdens InfraTech

Kennis delen en samenwerken zijn in de sector van groot belang om de uitdagingen binnen de infra op te lossen. Tijdens InfraTech zorgden verschillende themapleinen voor het inhoudelijke programma tijdens de beurs. Nieuw dit jaar waren het Tunnel Plein, Smart Mobility Plein en het GeoBusiness NL Plein.

De programmacommissie bestaande uit de verschillende partners van InfraTech zorgden ervoor dat er ook dit jaar een interessant programma was die inspeelde op de ontwikkelingen in de markt.

Aandacht voor jong talent

Ruim 1500 studenten bezochten InfraTech 2019. Dit kwam onder andere door de velen initiatieven die op de beursvloer speciaal waren ingericht voor studenten. Bij het CareerLab volgden studenten experts-sessies en gingen zij in gesprek met young professionals. De Provincie Boulevard zocht naar Gamechangers en je kon ontsnappen uit een escaperoom van Boskalis. Voor vier op de vijf studenten heeft het bezoek aan InfraTech wat opgeleverd. Naast inspiratie over de infrawereld heeft het bezoek voor ruim een derde van de studenten een stageplaats opgeleverd. 

Exposanten lieten zich van hun beste kant zien

Met ruim 600 exposanten was de hele beursvloer uitverkocht. De mooiste stands en unieke belevingen op de verschillende stands waren tijdens InfraTech 2019 opvallend. Naast deze belevingen was er ook een sterk inhoudelijke programma op de verschillende pleinen verspreid over de beursvloer. Hier werd ingespeeld op de trends en ontwikkelingen van de markt. 

73% van deze exposanten is tevreden over het aantal opgedane nieuwe contacten. En 93% van de exposanten heeft ook zijn relaties kunnen onderhouden. Er zijn dan ook maar liefst 225.030 contacten gelegd tijdens InfraTech.

 

 

 

Benieuwd wie er op InfraTech 2019 aanwezig waren?

Exposanten InfraTech 2019

Deelnemen in 2021

Blijf op de hoogte van InfraTech

InfraTech is via verschillende social media te volgen. Zo blijft u altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de beurs. InfraTech was Trending Topic op Twitter, vier dagen lang deelden exposanten en bezoekers hun ervaringen op de beursvloer. 

Volle zaal bij onze kennissessie Assetmanagement praktisch toepassen doe je samen, met o.a. het iAMPro AM-model en de Beheersystematiek Openbare Ruimte #InfraTech2019 #CROW

 

Meer weten over slim (her)gebruik van beheerinformatie in het ontwerpproces? U bent welkom bij de presentatie van onze BIM-expert Jordy Brouwers met Corne Helmons van @Rotterdam op het Gemeente Plein van @InfraTech. #Infratech2019

Linda en Shakiela, waren op de #InfraTech2019 in Ahoy! "Wij werken bij Dienst Stadsbeheer en houden ons bezig met #assetmanagement. Op de InfraTech 2019 hebben we vooral gericht op hoe we het beheer integraler en meer toekomstgericht kunnen uitvoeren! #mooiwerk #bijzonderestad

Gastheren
 • Gemeente Rotterdam
 • Rijkswaterstaat
Strategische partners
 • Unie van Waterschappen
 • Bouwend Nederland
 • De Bouw Campus
 • Crow
Samenwerkingspartners
 • Straatwerk Nederland
 • Topvrouwen in de bouw
 • Techniek Nederland
 • Opdrachtgevers Forum
 • NGinfra
 • Stadswerk
 • Pianoo
 • NL Ingenieurs
 • De Vereniging van Waterbouwers